Yhteystiedot

Toiminnanjohtaja Maria Kauppila 050 4658172, maria.kauppila (a) ort.fi
Järjestösihteeri Annakaisa Onatsu 040 6858854, annakaisa.onatsu (a) ort.fi
Toimitussihteeri Ari Koponen tuohustuli (a) gmail.com

Toimiston puhelin 050 4658173, sähköpostista onl (a) ort.fi tavoittaa kaikki työntekijät.

Toiminnanjohtaja Maria Kauppila

Olen Maria Kauppila ja toimin ONL ry:n toiminnanjohtajana. Työtehtäviini kuuluu monenlaisia talous- ja hallintoasioita, esimerkiksi palkanmaksu, työsopimusasiat, johtokunnan sihteerin tehtävät, laskujen maksu sekä rahoitusten hakeminen. Teen myös viestintää ja kirjoitan sekä toimin väillä kouluttajana.  Olen usein mukana erilaisissa maallisissa ja kirkollisissa seminaareissa ja kokouksissa. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti lastenleiri-työt sekä ortodoksiset nuorisotyöpäivät. Kestävä elämä ja luomakunnan varjeleminen sekä ihmisten jaksaminen kiinnostavat minua myös töiden ulkopuolella.

Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja aineenopettaja ja minulla on laaja kokemus järjestötoiminnasta useissa erilaisissa järjestöissä ja yhdistyksissä. Liittoon tulin töihin jo reilut 10 vuotta sitten ja näitä töitä edelsivät työt nuorten työpajatoiminnassa sekä ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutusohjelmassa.

Tässä työssä on paljon iloja ja välillä myös erilaisia haasteita. Siksikin yksi mielirunoistani on Emily Dickinsonin ”Toivo on höyhenpukuinen ja sielun-oksallaan, sanattomasti laulaa vain, ei lakkaa milloinkaan.” (suom. Aale Tynni)

Järjestösihteeri Annakaisa Onatsu

Olen Annakaisa Onatsu ja toimin ONL:n järjestösihteerinä. Työhöni kuuluvat leirit, kurssit ja tapahtumat, sekä niiden suunnittelu ja järjestely, mutta paljon on myös tilauksien postittamista, korttien ja vihkosten saattamista painokuntoon, nettisivujen ja some-kanavien päivittämistä ja monenlaisia juoksevia asioita. Liiton työntekijöistä minä olen yleensä se joka tulee parhaiten toimeen teknisten vempaimien ja ohjelmistojen kanssa. Yhteydenpitoa ja kuulumisten vaihtoa seurakuntien työntekijöiden kanssa tulee luontevasti muiden asioiden yhteydessä, ja tiedänkin usein aika hyvin mitä monissa seurakunnissa tehdään tai pohditaan parhaillaan kasvatustyön saralla.

Leireillä olen käynyt pienestä pitäen, tutuksi ovat tulleet niin Puroniemen lastenleirit kuin monenlaiset partioleirit ja -tapahtumatkin. Oman kriparin jälkeen lähdin leirinohjaajakurssille ja siitä lähtien olen ihan yksittäisiä vuosia lukuun ottamatta ollut joka kesä töissä joko ONL:n tai eri seurakuntien leireillä.

Koulutukseltani olen aineenopettaja, mutta sitä työtä tein vain puolentoista vuoden ajan ennen kuin aloitin ONL:ssa vuonna 2010. Järjestötoiminta oli minulle tuttua entuudestaan sekä ONL:n johtokunnan että OOL:n, kuin myös partion ja ainejärjestötoiminnan kautta. Tälläkin hetkellä olen mukana monissa luottamustoimissa, mutta aikaa jää myös balettitunneille.

Toimitussihteeri Ari Koponen

Olen Ari Koponen ja toimin ONL:ssa toimitussihteerinä. Työhöni kuuluu Tuohustuli-lehden tekeminen niin verkossa kuin painettunakin. Muut tehtävät liittyvät usein kirjoittamiseen, toimittamiseen tai ideointiin.

Olen innostunut teologian kääntämisestä nykykielelle, ekologisista aiheista ja kaikenlaisesta kauniista. Myös muut työni pyörivät näiden aiheiden ympärillä. Suomennan lisäksi paljon tekstejä Suomen ortodoksiselle kirkolle.

Olen elävä esimerkki siitä, että teologialla voi tehdä monenlaista. Uskonkin, että teologia, Jumalaa kohti kurottuminen, kuuluu kaikille, niin lapsille, nuorille kuin vanhuksillekin – maan muita olentoja unohtamatta.