Nuorisotyöpäivät Läyliäisisissä 20.-22.1.2019

Ortodoksiset NUORISOTYÖPÄIVÄT järjestetään 20.-22.1.2019 “Lällyssä” eli Kaunisniemen leirikeskuksessa, Lopen Läyliäisissä. Tapahtuman järjestetään yhteistyössä Helsingin ortodoksisen seurakunnan kanssa ja Opintokeskus Siviksen tuella.

Linkki päivien palautelomakkeeseen tässä!

 

KENELLE?
Nuorisotyöpäivät on ortodoksisten seurakuntien ja järjestöjen nuorisotyöntekijöiden, opettajien ja nuorisotyöstä kiinnostuneiden koulutus- ja verkostoitumistapahtuma. Päivien tavoitteena on tarjota tietoa ja näkökulmia nuorisotyön ajankohtaisista teemoista alustusten, keskustelujen ja työpajatyöskentelyn kautta sekä kasvattaa toimintaintoa ja lujittaa kirkollista yhteishenkeä.

MITÄ?
Vuoden 2019 nuorisotyöpäivät alkavat iloisen yhdessäolon ja verkostoitumisen hengessä “läyliäisläisen illallisen” ja saunomisen merkeissä. Päivillä käydään keskustelua kirkosta vuonna 2030 sekä epämuodollisen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta nuorisotyössä. Työskentelyä alustaa Partion työelämätaitojen projektipäällikkö Laura Kalervo Partion nuorisoalan osaamiskeskuksesta.

Lisäksi kuullaan asiatietoa huumeista, erityisesti kannabiksesta, ja saadaan toimintaohjeita päihdetilanteiden kohtaamiseen esim. leireillä. Asiantuntijana on projektipäällikkö Kim Kannussaari (Kannabisinterventio-hankkeestaEhyt ry:stä.

Ohjelmassa on myös ns. “kiteytyksiä” eli lyhyitä esittelyjä eri seurakuntien hyvistä käytänteistä, esim. kummikoulusta, 4-vuotiaiden merkkipäiväjuhlista ja nuorten aikuisten toiminnasta.

Työpajoissa osallistujat saavat selkeitä eväitä esim.  lyhytelokuvanteon ohjaamiseen.

Ohjelma pdf-muodossa

OHJELMA
su 20.1.
18       Saapuminen
19        Läyliäisläinen illallinen
20:30 Escaperoom, Jaso Pössi, HOS
Saunailta ja vapaata seurustelua

ma 21.1.

8:30    Aamurukoukset
9          Aamupala
10-12   Non-formaalin osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen,
              työskentelyä vetää projektipäällikkö Laura Kalervo, Suomen Partiolaiset
12:15    Lounas
13:15    Kiteytys: 4-vuotiaiden merkkipäiväjuhla, HOS
13:30   Kiteytys: Nuorten aikuisten toiminta, HOS
13:45   Asiaa huumeista ja keskustelua, projektipäällikkö Kim Kannussaari, Ehyt ry
15:15    Työpajat, osa 1: Lyhytelokuva, Ari Koponen, ONL ry
16:30   Päivällinen
17:30   Työpajat, osa 2: Kädentaito, Kristiina Klubb, HOS
19         Kirkko 2030 -yhteinen teemakeskustelu
20        Iltapala ja iltarukoukset
21         Vapaata aikaa, saunat

ti 22.1.

8:30    Liturgia
Brunssi
Kiteytys: Kummikoulu, HOS
Päätössanat
12         Matkaanlähtökahvit
12:30   Hyvää kotimatkaa!


Tapahtuman isäntäseurakuntana toimii Helsingin ortodoksinen seurakunta, joka tarjoaa osallistujille majoituksen ja ateriat eli näillä nuorisotyöpäivillä ei ole erillistä osallistumismaksua. Maksuttomuuden edellytyksenä on kuitenkin OMAT LIINAVAATTEET sekä sitova ilmoittautuminen. Kulkemiset jokainen osallistuja maksaa itse tai esim. taustayhteisönsä kautta.

Päivät alkavat sunnuntaina 20.1. klo 18, tarvittaessa ONL ry järjestää yhteiskyydin Riihimäen asemalta leirikeskukseen sunnuntaina ja vastaavasti tiistaina takaisin, viimeistään klo 14.

ILMOITTAUTUMINEN ja ruokavalio
Ilmoittautumaan pääset 14.1.2019 klo 14 saakka juuri tämän linkin kautta (näin voidaan koota näppärästi esim. huonejakoon tarvittavat toiveet). Muistathan ilmoittaa erikseen mahdolliset erityisruokavaliotarpeesi Kaunisniemen keittiöön eli ari.kanerva(at)ort.fi
Ilmoittautuminen on sitova eli mahdolliset peruutukset tulee tehdä viimeistään 15.1.2019 sähköpostitse osoitteeseen kaarina.lyhykainen (a) ort.fi. (Myöhemmin tulleista peruutuksista ja poisjäänneistä joudumme perimään 50€ maksun, sillä keittiö laskuttaa järjestäjiä ilmoittautumisten perusteella. Sairastapaukset ovat poikkeus, ilmoita kuitenkin niistäkin heti kun mahdollista.)

Sydämellisesti tervetuloa mukaan testaamaan uudenlaisia nuorisotyöpäiviä ja tutustumaan uusittuun Kaunisniemeen!