Nuorisomatka Konstantinopoliin marraskuussa

Haku on päättynyt, matkalle lähtee 7 nuorta edustamaan kirkkokuntaamme: Anssi Mäkisalo Oulun hiippakunnasta,  Karina Huttunen, Konsta Hyvönen ja Noora Tirkkonen Karjalan hiippakunnasta sekä Alexandra Kasdaglis, Aleksandra Sjöberg ja Riikka Uoti Helsingin hiippakunnasta.

Kiitämme kaikkia hakijoita kiinnostuksesta.

Konstantinopolin ekumeeninen patriarkka Bartolomeos kutsuu Suomen ortodoksisen kirkon nuoria Turkkiin nyt marraskuussa, tutustumaan ekumeeniseen patriarkaattiin ja muuhun Istanbuliin.

NUORISOVAIHTOMATKA
Kontantinopolin ekumeenisen patriarkaatin ja Suomen ortodoksisen kirkon nuorisovaihtomatkan käytännönjärjestelyistä vastaa ONL ry.
Matkalle valitaan hakemusten perusteella 5-7 nuorta (18-29-vuotiasta). Matkan ajankohta on 3.-10.11.2018.

Matkaan lähdetään matkanjohtajan (opettaja, liiton varapj. Anna Kasdaglis) johdolla Helsingistä, jossa kokoontuminen on todennäköisesti lentoasemalla. Istanbulin päässä Suomen ryhmästä on perinteisesti pidetty erittäin hyvää huolta, osoittaen lämmintä vieraanvaraisuutta. Majoitus ja valtaosa matkan aterioista tarjotaan joko patriarkaatin tai matkanjärjestäjän toimesta osallistujille. Ohjelmassa on tutustumista patriarkaattiin ja ehkä jopa myös Hänen Pyhyytensä eli itse patriarkan tapaaminen. Matkalla osallistutaan jumalanpalveluksiin sekä tutustutaan moniin historiallisiin, kirkollisiin ja maallisiin kohteisiin. Matkan aikana myös moderni Istanbul ja sen värikäs energia tulevat tutuksi.

Matkaan valittavilla tulee olla
– voimassaoleva passi
– oma matkavakuutus
– valmius maksaa 100€ omavastuuosuus matkasta

Lisäksi kukin osallistuja kustantaa oman matkansa kotoaan Helsinki-Vantaalle ja takaisin, joskin tähän voi kysyä omasta kotiseurakunnasta avustusta. Toki jokaisella lähtijällä on hyvä olla myös jonkin verran omia käyttövaroja mukana.

HAKEMINEN
Jos koet Istanbulin ja patriarkaatin kutsuvan, laita meille avoin hakemuksesi viimeistään 25.10.2018 klo 15 osoitteeseen onl (at) ort.fi

Hakemuksessa voit kertoa kirjallisesti ja haluamallasi tavalla itsestäsi,  esim. persoonastasi, harrastuksistasi, suhteestasi kirkkoon jne. Kuulemme myös mieluusti, miksi juuri sinä olet sopiva ehdokas tälle matkalle. Muista kertoa myös yhteystietosi.
Valinnat tehdään liiton varapuheenjohtaja Anna Kasdagliksen johdolla, ja painottaen tasaista maantieteellistä kattavuutta ja sukupuolijakaumaa.

Lisätietoja:
järjestösihteeri Annakaisa Onatsu: annakaisa.onatsu (at) ort.fi ja 040 6858854

Jutun kuva: Annamari Liuha