Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Motoristit koulukiusaamista vastaan -tapahtuma Valamossa

9.6. klo 13:00 - 15:30

Motoristit koulukiusaamista vastaan -logo

MKKV ry, Valamon luostari ja ONL ry järjestävät yhteistyössä ainutlaatuisen luostarikokoontumisen monille jo tutulla koulukiusaamisen vastustamis -konseptilla. Tällä kertaa tapahtumapaikkana on koulun sijaan luostari ja nuorten edustajia ovat koululuokkien sijaan kolmen itä-suomalaisen kristinoppileirin (ortodoksinen ”rippikoulu”) osallistujat.

Motoristit koulukiusaamista vastaan on moottoripyöräkulttuurin yhteisöllisyyttä ja motoristien kumppanuutta hyödyntävä, hyvin kansantajuinen kannanotto meitä kaikkia suoraan tai välillisesti koskevaan kiusaamisongelmaan. Motoristit haluavat ilmaista, että eivät hyväksy kiusaamista ja samalla osoittaa kiusatuiksi joutuneille tukeaan ja näyttää ettei heitä ole unohdettu tai jätetty ongelmien kanssa yksin.

Tapahtuma etenee selkeän ja runsaasti testatun konseptin mukaan: motoristit kokoontuvat sovitulla paikalla, ajavat näyttävänä letkana tapahtumapaikalle ja seisovat (konkreettisesti) hyvän asian takana. Puheosuuden hoitaa kokenut ja innostava puhuja, muille riittää paikalla oleminen. Nuoret ja muut osallistujat saavat paitsi tärkeää viestiä kiusaamisen vastustamisesta ja heikompien puolustamisesta, yleensä tutustua puheosuuden jälkeen myös näyttäviin moottoripyöriin.

Valamon luostarissa on poikkeuksellisesti ja asiaankuuluvasti myös mahdollisuus siunauttaa pyöränsä tapahtuman lopussa.

Jokainen voi tulla paikalle omana itsenään, kunhan kunnioittaa luostaria munkkiveljestön kotina ja kilvoittelupaikkana.

On hyvä muistaa muutamia luostariin liittyviä ohjeita. Sekä miesten että naisten toivotaan pukeutuvan kaikkialla luostarin alueella niin, että asu peittää ainakin polvet ja olkapäät. Tupakointi on sallittua vain sille osoitetulla paikalla. Luostarin asukkaita ei saa kuvata ilman lupaa ja valokuvaaminen on jumalanpalveluksien aikana kielletty (salaman ja jalustan käyttö kirkoissa on sallittua vain luostarin johtajan kirjallisella luvalla). Vaikka luostarissa asusteleekin kuuluisa Niksu-kissa, ei koiria tai muita kotieläimiä ei voi tuoda luostarin alueelle vaan niitä varten on viileä juomapaikka luostarin pysäköintialueella.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoa:
Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry

Valamon luostari
Luostarissa voi syödä esim. lounaan tai haukata pientä purtavaa ravintola Trapesassa.
Yöpymispaikkoja voi varata Valamon myyntipalvelun kautta.

Motoristit koulukiusaamista vastaan Valamossa 9.6.2020 klo 14
Motoristit kokoontuvat ja muodostavat ajoletkan Neste Karvionkanavalla (Karvionkanava), Lepikkomäentie 1, klo 13:00

Tiedot

Päivämäärä:
9.6.
Aika:
13:00 - 15:30
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , ,

Järjestäjät

Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry
Valamon luostari
Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry

Tapahtumapaikka

Valamon luostari
Valamontie 42
Uusi-Valamo, 79850 Suomi
+ Google Map
Kotisivu:
https://valamo.fi/