Ajankohtaiskirje

Olemme koonneet tähän ajankohtaisia tiedotusasioita jäsenillemme
ja muille ortodoksisesta lapsi- ja nuorisotyöstä kiinnostuneille.


Vuosikokous
Liiton vuosikokous pidetään 8.3.2020 klo 16 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, mm. puheenjohtajan ja kahden johtokunnan jäsenen valinta on asialistalla. Sopivia henkilöitä kannattaakin miettiä ja kysellä jo valmiiksi! Vuosikokous on myös kätevästi Nuorisotyöpäivien yhteydessä. Te, jotka tulette yhteisöjäsenten virallisina edustajina, muistakaa valtakirja!
Kokousasiakirjat löytyvät täältä: https://onl.fi/liiton-vuosikokous-8-3-2020-valamossa/

Nuorisotyöpäivät
Nuorisotyöpäivät pidetään 8.-10.3. Valamon opistolla. Aiheina päivillä on mm. kestävä kehitys kirkollisessa työssä sekä nuorten mielenterveys. Tuttuun tapaan ohjelmassa on myös käytännön vinkkejä lapsi- ja nuorisotyöhön sekä antoisia keskusteluja, vertaistukea ja mukavaa yhdessäoloa luostarin rauhassa. Katso tarkemmin: https://onl.fi/nuorisotyopaivat-2020/
Ilmoittautumiset Valamon opistolle: https://valamo.fi/opiston-kurssi-ilmoittautuminen?course=582

Valamon kripari
Valamon kriparilla on vielä tilaa! Jos tiedät nuoren, joka on vailla alkukesän leiripaikkaa, kannattaa vinkata Valamon kriparista. Se järjestetään 7.-14.6. Lisätietoja:
https://onl.fi/valamon-kripari-7-14-6-2020/

Lastenleiri
Perinteinen lasten ja varhaisnuorten leiri pidetään Puroniemen leirikeskuksessa 2.-5.6.2020 ja on ohjelmaltaan suunnattu osittain erikseen kahdelle ikäryhmälle: 6-10 -vuotiaille lapsille sekä 10-14 -vuotiaille varhaisnuorille. Järjestämme leirin yhteistyössä Rautalammin seurakunnan kanssa ja kaikkien seurakuntien lapset ovat tervetulleita osallistumaan leirille.
https://onl.fi/lasten-ja-varhaisnuorten-leiri-puroniemessa-2-5-6-2020/

Muu leiritoiminta
Haluamme kannustaa mahdollisimman monia osallistumaan leireille, joten julkaisemme seuraavassa Tuohustulessa tietoja maamme ortodoksisista lastenleireistä ja perheleireistä, julkaisemme koonnin myös verkkosivuillamme.

Liitossa on työstetty yhteistyössä seurakuntien edustajien kanssa myös uutta kristinoppikoulujen ohjeistusta, esitys on tällä hetkellä menossa seuraavalle piispainkokoukselle. Uuden ohjeistuksen tueksi avataan maaliskuussa myös uusi, kaikkien seurakuntien ja toimijoiden yhteinen kripari.fi -sivusto, jonne tulee ohjeistuksen lisäksi mm. perustietoa kriparista, monipuolista oppimateriaalia sekä kalenteri, johon listataan kaikki Suomen kriparileirit. 

Koulutamme myös tulevana viikonloppuna yli 40 uutta ohjaajaa leirinohjaajien peruskurssilla, Mikkelissä. (Ilmoittautuminen on päättynyt.)

Leirinohjaajahaku auki
Haemme kesäleireille ohjaajia, halukkaat voivat myös ilmoittautua ohjaajapankkiimme. Meillä on lisäksi tiedossamme useita koulutettuja leirinjohtajia, toimistomme auttaa tarvittaessa leirinjärjestäjiä löytämään sopivia johtajia.
https://onl.fi/hae-leiritoihin/

Armenian ohjaajavaihto
Haku Armenian ohjaajavaihtoon on auki, täysi-ikäiset ja jo leirikokemusta omaavat ohjaajat voivat hakea mukaan!
https://onl.fi/armenian-ohjaajavaihto-2-18-7-2020/

Kulmakivi 2.-4.10.2020
Ortodoksisen nuorison omat festarit järjestetään Jyväskylässä 2.-4.10.2020 yhteistyössä Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan kanssa.
Tarjolla on kulttuuria, jumalanpalveluksia, erilaisia toimintapisteitä ja tietysti mainiota seuraa! Alaikäraja on 12 eli kaikki kuutosluokkaiset ja sitä vanhemmat ovat tervetulleita mukaan! Vanhempien seurassa ovat nuoremmatkin tervetulleita, mutta festariohjelma on suunnattu 12-vuotiaasta ylöspäin. Tiedotamme lisää valmistelujen edetessä. Tapahtuma on myös osa kirkon Ristisaatto2020 -teemavuotta.

Kristuksen elämä- kirjauutuus
Kreikasta käännetty Kristuksen elämä -kirja kertoo Kristuksen elämästä kauniiden ikonikuvitusten ja helpon tekstin avulla. Soveltuu erityisesti lapsille, perheille ja ikoneista kiinnostuneille. Hinta 8€.
https://onl.fi/kauppa/kristuksen-elama-kirja/

Ortodoksinen kuvadomino-peli
Kauniisti kuvitettu ja materiaaleiltaan laadukas ortodoksinen kuvadomino sopii monenikäisille pelaajille, myös niille, jotka eivät osaa vielä lukea. Tämä on mainio hankinta esim. kotiin tai vaikka kummilapselle. Sopii myös lastenkerhoon ja perhekerhoon, uskonnonopetukseen ja leirikeskuksiin. Hinta 15€. https://onl.fi/kauppa/kuvadomino/

Supertarjous-tuotteena on Paastomatkani-pääsiäiskalenteri hintaan 1€/ kpl (ovh 7€).
Mikaela Mughalin maalaamassa julisteessa on jokaiselle paastopäivälle pieni tehtävä, mukana myös pieniä tarroja, joita voi liimata paastopolulle paaston etenemisen merkiksi.
https://onl.fi/kauppa/paastomatkani-paasiaiskalenteri/

Myös pääsiäiskortteja ja paljon muutakin löytyy valikoimista, katso tarkemmin: https://onl.fi/kauppa/

Luomakunta-video on Ortodoksisuuden mitä, miksi, miten -videosarjan neljäs osa ja muistuttaa meitä kaikkia ekologisen tasapainon merkityksestä ja omasta osuudestamme siinä. Katso video youtubessa:
https://www.youtube.com/watch?v=QNzkDDqZK7U&t=62s
Virtuaalikirkko
Suomen ortodoksinen kirkko on julkaissut Virtuaalikirkko -nimisen verkkosivuston ja siihen liittyvän mobiilisovelluksen. Sovellus on ladattavissa Android-laitteisiin Play-kaupassa nimellä “Ortodoksinen virtuaalikirkko”.
Lisätietoa hankkeesta ja Virtuaalikirkosta: https://ort.fi/uutishuone/2020-02-11/virtuaalikirkko-avattu

Syrjinnästä vapaa alue
ONL ry toivottaa kaikenlaiset henkilöt tervetulleiksi mukaan toimintaansa ja kuuntelee mielellään osallistujien yksilöllisiä tarpeita. Tätä viestiä tukeakseen liitto on myös julistautunut “Syrjinnästä vapaaksi alueeksi”.
Isoissa tapahtumissa, nettisivuilla, sosiaalisessa mediassa ja  toimistollamme muistutamme “Syrjinnästä vapaa alue” -kampanjaan kuulumisesta erityisillä merkeillä. Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen merkitsee syrjinnän vastustamista, siihen puuttumista ja kaikkien ihmisten yhdenvertaisuuden tunnustamista.

Hyvää ja yhdenvertaista ystävänpäivää kaikille,
terveisiä liiton toimistolta,

Annakaisa, Ari, Maria